Recept: Cizrnový koláč

Mooselife%20recept%20Cizrnovy%20kol%C3%A1%C4%8D


Víte že z cizrny se dají připravovat skvělé zdravé dezerty? Ve spojení s lesním ovocem je tento koláč opravdu neodolatelný, navíc je plný bílkovin, low-carb a bez použití cukru! Vyzkoušejte sami. 

Ingredience

Korpus:

  • 170g vařené cizrny (nebo z plechovky)
  • 25g protein salted caramel (bodylab)
  • 2 vejce
  • 50g odtučněný tvaroh
  • 15g špaldová mouka
  • 2 lžičky kypřící prášek + 1 lžička citronové šťávy


2.vrstva
:


3.vrstva:

  • 40g kukuřičný škrob (nebo pudingový prášek)
  • 100ml mléko + 250ml voda
  • 25g vanilkový protein 
  • lesní ovoce

 

POSTUP: 


Uvařenou cizrnu rozmixujeme spolu s ostatními ingrediencemi na korpus. Hladké těsto vlijeme do kulaté dortové formy (průměr 18cm) a pečeme na 180°C cca 30min.


Připravíme si krémovou vrstvu: tvaroh  pořádně promícháme s proteinem a následně rovnoměrně naneseme na upečený korpus.

V kastrůlku smícháme mléko s vodou, dáme vařit a přimícháme škrob rozpuštěný v trošce vody. Mícháme do zhoustnutí a vzniklý puding nalijeme na 2. vrstvu Posypeme ovocem dle libosti a dáme dopéct do trouby na dalších 15min.

Poté necháme vychladnout a podáváme, dobrou chuť!