Kouč radí: Viry a tvůj fitness plán

3 KROKY JAK SE BRÁNIT KORONAVIRU (4)

 

Zdar fittnesáci!

Máš svůj oblíbený GYM bez kterého si nedovedeš představit přežití pracovního týdne a najednou ti ho zavřeli na neurčito? Už teď se měsíc zdá jako minimálně rok. Tušíš, že se tvá tvrdě vydřená forma, zaplacená litry potu, za týden na prosezeném gauči ztratí, jako včerejší výplata.

 Tragédie nepřichází.

Za týden odpočinku se ti tělo odmění v podobě lepší reakce na následnou zátěž. Vzhledem k tomu, že jsi doteď na sebe byl maximálně přísný, tak odpočinek bude působit jako živá voda.

Nastav si hlavu na odpočinkový režim

Odstřihni se od každodenních zpráv v televizi a mnoha příspěvků na internetu, které jen hlásí každého dalšího nakaženého koronavirem.
Venku je krásně a tak je nejvyšší čas pochytat nějaký ten volně polétavý Vitamin D ve vzduchu, nejlépe na příjemné procházce. Samozřejmě je potřeba u toho myslet i na svou vlastní bezpečnost v podobě ochranné roušky nebo respirátoru. Nezapomeň, že nejde jen o tebe, ale i o tvé okolí.

3 KROKY JAK SE BRÁNIT KORONAVIRU (5)

Pohodová procházka, výběh do lesa nebo příjemný cyklo švih tvému tělu náramně prospějí. Dokážeš si vyčistit hlavu od každodenních starostí a načerpáš energii na dny, které budeš zase trávit ve své oblíbené propocené tělocvičně.
Pokud se cítíš jakkoliv nemocný, tak hlavně odpočívej. Tělo si potřebuje oddechnout, dát se do pořádku stejně jako ty, když jsi naposled odjel vražedné WODko ve svém PíÁRku. Jakýkoliv odjetý trénink je tak naopak na škodu - i přesto, že tvůj nadžusovaný parťák říká opak. Tady je na místě čaj, pořádná dávka vitamínů a hlavně odpočinek.

Mysli na sebe a snaž se vnímat své tělo

Odpočinek potřebuje každý z nás, zejména pokud se ve zbytku roku snažíme ze sebe dostat naprosté maximum.

V dalším krátkém článku se podíváme na to, co pro sebe můžu udělat doma a jak podpořit zběsilou katabolizaci, pokud mám o své svaly neskutečný strach.

 

Váš kouč.