WOLBBERRY KAKAO PRÁŠEK BIO 400 G| Minimální trvanlivost do 20.09.2022

Kód: SWB00068
165 Kč –18 %
kakao prasek wolfberry bio 400 g
165 Kč –18 % 135 Kč / ks 117,39 Kč bez DPH
Skladem
Můžeme doručit do:
28.3.2023

Kakao prášek je vyrobený z pražených kakaových bobů Forastero Hispanola. Odtučněný, v BIO kvalitě.

  251cd8047b15b824809bf2b3c4ea8ac9_icon  bio

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kopie návrhu Kopie návrhu Kopie návrhu Kopie návrhu Kopie návrhu Kopie návrhu Kopie návrhu Kopie návrhu Kopie návrhu Kopie návrhu Kopie návrhu Kopie návrhu Kopie návrhu Kopie návrhu Kopie návrhu Kopie návr (47)

Kakaovník je stálezelený strom, který se podobá jabloni, vyrůstá ale do výšky okolo 15 metrů. Jeho pěstování je poměrně náročné, protože potřebuje celoroční teplotu od 20°C do 35°C, ale přitom vyžaduje vlhko a stín. Průměrná sklizeň z jednoho stromu je asi 25 plodů, které váží necelého půl kilogramu. Uvnitř těchto plodů je uloženo v průměru 30 semen, ze kterých se vyrábí kakao.

Kakaové boby byly ceněny už Aztéky, kteří je používali jako platidlo. Jejich pomocí se platily daně, za deset bobů se dal koupit králík, za sto bobů dokonce otrok. Kromě toho z rozdrcených bobů připravovali i nápoj, který brali jako afrodiziakum. Možná právě proto pil jejich velekněz Montezuma ze svých zlatých pohárů denně i 50 těchto nápojů.

Kakao se řadí díky svému širokému spektru minerálů a vitamínů mezi superpotraviny. Původní název kakaovníku je Theobroma cacao, což v řeckém překladu znamená pokrm bohů.

Odtučněný kakaový prášek je produkt, který vzniká pomletím kakaových bobů, při kterém se oddělí většina tuku, kterému se říká kakaové máslo. Po usušení takto zpracovaných bobů se hmota namele na kakaový prášek.

Složení: BIO kakaový prášek (10-12% tuku)

  100 g
   
Energetická hodnota 1430 kJ / 342 kcal
Tuky 11,0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 6,5 g
Sacharidy 14,0 g
- z toho cukry 0,0 g
Vláknina  45,0 g
Bílkoviny 24,0 g
Vlhkost  4,50 %
Draslík  4000 mg
Fosfor 700 mg
Hořčík 550 mg
Železo 250 mg
Zinek 70 mg



Použití: Kakaový prášek je vhodný k pečení i vaření. Je lehce rozpustný a výborně ochutí míchané nápoje, mléko (kakao), čokoládové výrobky, moučníky, dorty a buchty.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: